Kiemelt programajánlatunk: Zselici csillagpark

Single Blog Title

This is a single blog caption
kardosfa
13 okt

Látnivalók a Zselicben

Összegyűjtöttünk pár program lehetőséget, hogy a környező területek se maradjanak feltérképezetlenül.


ZSELICI CSILLAGPARK

A Zselici Csillagpark a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címmel rendelkező Zselici Tájvédelmi Körzetben található a Kardosfa Hoteltől 800 méterre. A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál mindenkinek, aki fogékony a bennünket égen és földön körülvevő természet csodáira, a somogyi erdő és a csillagos égbolt csodáira.

Éjszakai és nappali gyalogtúrák, planetárium, természeti és meteorit kiállítás, nappali és éjszakai távcsöves bemutatók, 25 méter magas kilátó, valamint 5 erdei pihenőhely mind felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

http://zselicicsillagpark.hu/
info@zselicicsillagpark.hu
82/505-180


Ropolyi horgásztó

A hoteltől 2 km-re a Ropoly-völgyben található a 1,6 ha nagyságú intenzív horgásztó. Horgászni április 15-október 30-ig napkeltétől napnyugtáig lehet. A tó partján kialakított főző-és sütőhelyek találhatók. A napijegyet a halőrnél lehet váltani.


Katica Tanya Kalandpark Patca

A 40 féle háziállat, a tucatnyi kültéri és beltéri játszóalkalmatosság, a 60 féle játékot felsoroltató játéktár, a kültéri csúszdapark, vizipark, traktorvonat, mászófal és a Lovagvár kitűnő lehetőség a kikapcsolódásra. Szombatonként kenyérsütés, illetve minden hétvégén tematikus programok várják látogatóinkat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt egész napos kikapcsolódást kínál a Katica Tanya..

http://www.katicatanya.hu/
info@katicatanya.hu
30 / 411-6002


Bőszénfai Szarvasfarm 7475 Bőszénfa, Malom u. 3.

Látogatótúrák és szervezett programok érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak; a vadasparkban megfigyelhető az öt hazai nagyvadfaj (őz, gímszarvas, dám, vaddisznó, muflon), őshonos magyar háziállatokkal ismerkedhetnek a látogatók, trófeakiállítás, traktoros és lovaskocsis túrák színesítik a programot., mely felejthetetlen élményt biztosít minden korosztály számára, egész éven át. Ráadásként éttermükben saját, vadhúsból készült termékekből kínáltnak kóstoló kulinális élvezetek kedvelőinek.

www.szarvasfarm.ke.hu
szarvas.boszenfa@ke.hu
82 / 570 – 519


Szennai Skanzen 7477 Szenna, Rákóczi u. 2

Az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre, egy élő faluban jött létre a falumúzeum. Célja a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével. A skanzen az a hely, ahol a hagyományaink továbbélnek, hiszen a szennai skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot látogatóinak, melyeken megismerhetik Somogy megye népi hagyományait.

http://www.skanzen.hu
szenna@sznm.hu
82 / 584 013