Kiemelt programajánlatunk: Zselici csillagpark

Single Blog Title

This is a single blog caption
kardosfa
13 okt

Látnivalók a környéken

Kirándulások

Nem csak a szálloda közvetlen környezete, hanem Somogy megye távolabbi részei is számtalan felfedezni való élményt kínálnak az idelátogatóknak. Gyógyfürdők, erdei kisvasút, természeti és művészeti kiállítások, parkerdők, gokartpálya, ejtőernyős ugrás, a szecessziós Kaposvár, a somogyi erdők – számtalan különleges lehetőség, melyek között mindenki talál kedvére valót.


Kaposvár

Jöjjön el és érezze Kaposvár belvárosának sajátos hangulatát, pihenjen szökőkútjainál, kávéházai teraszán, gondozott parkjainak fái alatt! Gyönyörködjön sokszínű virágaiban, élvezze fesztiváljait! Kutassa Rippl-Rónai nyomát a város eklektikus-szecessziós épületei között! Látogasson el hozzánk! Kaposvárnak hangulata van!
http://visitkaposvar.hu/
kaposvar@tourinform.hu


Erdők Háza Látogatóközpont

Tematikus foglalkozások, interaktív játékok és kiállítás, élményszobák, terepasztalok segítségével mutatják be az erdő élővilágát, az erdőben zajló munkálatokat, az erdész és vadász hivatást – iskolás ás óvodás csoportoknak, családoknak, és minden érdeklődőnek.
http://somogyierdokhaza.hu/
info@somogyierdokhaza.hu
06-82/505-176


Kassai Lovasíjász Iskola 7521 Kaposmérő, Rákóczi út 122.


A Kassai-völgy nevezetessége, hogy a 20. század végén Kassai Lajos itt hozta létre a modern-kori lovasíjászatot. Ez az egyedülálló magyar harcművészet és sportág innen indult el világhódító útjára, már már nemzetközi hírnevet szerezve magának. A völgy 1988 óta fogadja a Kassai íjjal rendelkezőket minden hónap első szombatján egész évben függetlenül az időjárástól.

http://www.lovasijaszat.hu
kassai@lovasijaszat.hu
06-82/477-061


Rippl-Rónai Emlékház 7400 Kaposvár, Rómahegyi u. 88.

A villát 1908-ban vásárolta meg Kaposvár neves szülötte, a világhírű festőművész, Rippl-Rónai József, aki haláláig, 1927-ig élt és alkotott itt. 1978 óta emlékmúzeum, a festő életének berendezési tárgyaival, alkotásaival. A villában megtekinthető az Andrássy ebédlő rekonstrukciója, amely Rippl-Rónai iparművészeti munkásságát reprezentálja. A lenyűgöző Andrássy ebédlő méltán nyerte le 2013-ban az Év kiállítása címet!

http://ripplronaiemlekhaz.smmi.hu/
titkarsag@smmi.hu
82 / 510 049


Csiky Gergely Színház 7400 Kaposvár, Rákóczi tér

A Csiky Gergely Színház ma is az ország egyik meghatározó színháza. Az ország legmodernebb színházépülete volt egykoron, s 1400 férőhelyes nézőterével az egyik
legnagyobb is. 1955-től működik benne állandó társulat. A teátrumot kellemes park veszi körül, ahol számos képzőművészeti alkotásban – szoborban, díszkútban – gyönyörködhetnek az arra sétálók a matuzsálemi korú faritkaságok lombjai alatt.

http://www.csiky.hu
titkarsag@csiky.hu
82 / 528 450


Virágfürdő 7400 Kaposvár, Csík Ferenc sétány 1.

Sokoldalú élményfürdőzés, frissítő szaunavilág, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatás: a Virágfürdő a vízi élmények teljes körét kínálja kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A maga 3462 négyzetméteres egybefüggő vízfelületével az ország egyik legnagyobb ilyen létesítménye. Hatalmas élménymedencéje madártávlatból egy virág szirmait formázza. Vize 31 fokos, hűvösebb napokon is kellemes. A gyógyulni vágyók nemcsak a strandon, de a fürdő épületében is megmártózhatnak a gyógyvizes medencékben.

http://www.virágfürdő.hu
info@viragfurdo.hu
82 / 321 044Kapos Dropzone Kaposújlak, Repülőtér


Somogy megye szívében, Kaposújlakon a Kapos DZ szeretettel vár minden érdeklődőt, kíváncsiskodót és profit, aki ejtőernyőzni szeretne!

Egyedi lehetőség Magyarországon a rendelkezésre álló L-410 -es két motoros, gázturbinás repülőgép, amelyből valóban 4000 méter magasságból lehet ugrani.

A kellemes pihentető környezet, játszótér minden hétvégén várja a látogatókat.

http://kaposdz.hu
info@kaposdz.hu
20/777 9032


ParaCity 7400 Kaposvár, Fő utca 55.

A Paracity egy élő szabadulós játék Kaposvár belvárosában. Egy pincéből kialakított rejtelmes helyen 2-6 fős csapatoknak 60 perc alatt kell megtalálnia az elrejtett kulcsokat, megfejteni a furfangos feladványokat és rájönni az összefüggésekre a kijutás érdekében. A siker kulcsa a részletekben rejlik, melyhez valódi csapatmunkára van szükség. Vigyázat: mire a számláló a nullára ér, az ajtó végleg bezárul…

http://www.paracity.hu/
info@paracity.hu
20 / 217 6159


Fusion Racing Élményház 7400 Kaposvár, Jutai u. 75

A komplexumban 492 méter hosszú gokart pálya, 2 bowling pálya, játszóház, légvár, léghoki, számítógépes játékok, csúszdák, trambulin, rollerek, futóbiciklik és megannyi érdekes játék várja a látogatókat.

http://fusion-racing.hu/
fusiongokart@gmail.com
82 / 529 505Mesztegnyői Erdei Vasút, Mesztegnyő


Néhány évtizede még a faanyag kiszállításának fontos eszköze volt az erdei vasút, mely napjainkban a háromnegyed órás úton a változatos somogyi erdők egyik legszebb táján a Boronka melléki Tájvédelmi Körzetben szállítja utasait. A csodálatos táj felfedezését a Kék Túra útvonal, a Búsvári tónál épült madármegfigyelő, a Tőzike és az Eltűnt puszták nyomában Tanösvények is segíti.

Az erdei vasút menetrend szerint heti két alkalommal közlekedik, de csoportok – előzetes egyeztetés alapján – ettől eltérő időpontokban is igénybe vehetik. Kérésre erdész, természetvédelmi szakember kíséri az utasokat és mutatja be a látnivalókat.

Információ és különvonat rendelés:
Zilahi-Szabó Bence vasútüzem vezető
SEFAG Zrt. Nagybajomi Erdészete
Mesztegnyői Állami Erdei Vasút
Tel:+36 85 329 312; +36 82 556 930
Mobil: +36 30 9014 268
Web: http://sefag.hu/kozjolet/mesztegnyoi-erdei-vasut
Email: Érdeklődés
erdeivasut@sefag.hu
kisvasut@sefag.huZselicPaintball Szenna, külterület


A ZselicPaintball igazi harci élményt kínál látogatóinak az igényesen és színvonalasan kiépített, valódi harci állásokra emlékeztető pályáival. A stratégiai érzékeket maximálisan kihasználva a játék során, bunkerekben, lőállásokban, „rókalyukakban”, lövészárkokban folíyik a küzdelem. Csapatépítő programok, baráti összejövetelek egész évben kiváló helyszíne a ZselicPaintball.

http://www.zselicpaintball.hu
zselicpaintball@gmail.com
70 / 3319 057


Fekete István Látogatóközpont 7400 Kaposvár-Deseda

A Fekete István Látogatóközpont a tó és a somogyi vidék flóráját és faunáját mutatja be. Az épület mellett csónakkikötő, játszótér is épült. A tavon napelemes, környezetbarát, kerékpárszállítására is alkalmas kis hajóval kellemes kirándulást tehetnek a Desedán. A terület akár gyalogosan, akár kerékpárral is körbejárható. A kilátóból pedig gyönyörű a panoráma!

http://deseda.smmi.hu/
deseda@smmi.hu
30 / 8696 051


Kalanderdő Deseda, 46.440737, 17.793471


Földön, vizen, levegőben
Az ország leghosszabb mesterséges tavának tartott Deseda és a vizet körülvevő, különleges növény- és állatvilággal rendelkező táj minden igényt kielégítő kirándulóhely kicsiknek és nagyoknak, családoknak, iskolás csoportoknak, baráti társaságoknak. Több korosztálynak szóló kalandjátékokkal, az egyes iskolai évfolyamok tudásszintjéhez igazított tanösvényekkel és az élővilág felfedezését és megismerését segítő információs anyagokkal találkozhat a látogató.

Igény esetén erdész szakember által vezetett túra igényelhető.

http://www.desedakalanderdo.hu/
kalanderdo@sefag.hu
82/505-174


Desedai Arborétum Kaposfüred, Deseda


Kaposvár “zöld tüdejének” tekinthető parkerdő és az arborétum, ahol jelenleg 73 lombos fa- és cserjefaj, valamint 38 fenyőfaj él. Az erdőnek a vízfelülettel alkotott természetes egysége önmagában is vonzó a szabadidő eltöltésére, a természetben való felüdülésre. A tavon és a környék nádasaiban élő vízimadarak tarka serege élményt nyújt a természet kedvelőinek, a kirándulóknak. A parkerdőben a SEFAG Zrt. autóparkolókat, turistautakat, játszótereket és erdei oktató-ösvényt létesített.

Igény esetén erdész vagy vadász szakember által vezetett túra igényelhető.

82/505-174


Tókaji Parkerdő és Lőtér, Kaposvár, Lőtér


Az erdő természetes varázsa egyesül itt egy összefüggő tórendszerrel, az öt tavat, tisztásokat, nádast magábafoglaló parkerdő kedvelt kikapcsolódási lehetőség, melyben nordic walking pálya is található. A parkerdő szélén van az erdőgazdaság lőtere, ahol koronglövő és korongvadász versenyeket tartanak.

www.sefag.hu/kozjolet/parkerdok

82/529-720


Meistro Lovas Klub 7400 Kaposvár, Keceli bejáró

A lovasklub területén lovasmúzeumot, állatsimogatót, horgásztavat, íjászpályát, lovagló négyszöget, díjugrató- és egy 650 méter hosszú galopp pályát alakítottak ki. Az akár egész napos foglalkozások gyermeknek és szülőnek egyaránt élményt nyújtanak, miközben az elsődleges cél, hogy – tiszteletben tartva a mai gyerekek és fiatal családok szokásait – ne felejtődjenek el a régi játékok, a természet és az állatok szeretete és tisztelete.

http://lovasklub.meistro.hu/
meistro@t-online.hu
82 / 424 381